Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η Μέρκελ απειλεί με παραπομπή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο

TVXS
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχεδιάζει να παραπέμψει την Ελλάδα η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ,  «όπως ισχύει για όλες τις χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες» ενώ έστειλε νέο μήνυμα στα ελληνικά κόμματα ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.
Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, η γερμανίδα καγκελάριος έκανε σαφές ότι δεν προβλέπεται παραβίαση των όρων του Μνημονίου που έχει υπογραφεί με χώρα της Ευρωζώνης και ότι σε αυτή την περίπτωση η εν λόγω χώρα θα παραπέμπεται στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Στην ίδια ομιλία της η κυρία Μέρκελ απέρριψε για μια ακόμη φορά τη θέσπιση ευρωομολόγων αλλά άφησε να διαφανεί ότι προτίθεται να επιδείξει ευελιξία σε ό,τι αφορά την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.
Μια ημέρα αφότου το Βερολίνο τάχθηκε υπέρ του να δοθεί ένα επιπλέον έτος στην Ισπανία για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3%, η Μέρκελ έδειξε διάθεση συμβιβασμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της αντιπολίτευσης και τους εταίρους στην Ε.Ε..
Η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε επίσης ότι πρέπει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς τους σε αντάλλαγμα για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου